Konsing investira pet miliona evra u razvoj interneta u Srbiji

Bez autora
Jun 28 2011

Srpsko-američka kompanija Konsing Grupa investiraće oko pet miliona evra u naredne dve godine u razvoj interneta u Srbiji, planira da zaposli oko 200 novih radnika i da učestvuje u procesu digitalizacije televizije u zemlji. Kompanija je, takođe, u prvih šest meseci 2011. ugovorila poslove u Norveškoj vredne 15 miliona evra, kao i Velikoj Britaniji gde su potpisani ugovori sa mobilnim operaterom O2 na izgradnji infarstrukture sportskih objekata i od tog tržišta očekuje se zarada od oko dva miliona funti. Pregovori o poslovanju u Poljskoj biće finalizovani u septembu. Operatori u Evropi su rešili da za kratko vreme zamene opremu na mrežama koje su građene i po 10 godina što zahteva ogromne kapacitete u kompanijama koje rade taj posao. Ovo je pružilo priliku da se Konsing proširi na evropska tržiša, gde za njih ima dosta posla i bez obzira što dolaze iz Srbije cene njihov kvalitet i znanje. Kompanija je na ovaj način obezbedila sigurno poslovanje za naredne tri godine.

Konsing investira pet miliona evra u razvoj interneta u SrbijiSrpsko-američka kompanija Konsing Grupa investiraće oko pet miliona evra u naredne dve godine u razvoj interneta u Srbiji, planira da zaposli oko 200 novih radnika i da učestvuje u procesu digitalizacije televizije u zemlji, izjavio je danas predsednik ove kompanije Zdenko Lekan.

Kompanija je, takođe, u prvih šest meseci 2011. ugovorila poslove u Norveškoj vredne 15 miliona evra, kao i Velikoj Britaniji gde su potpisani ugovori sa mobilnim operaterom O2 na izgradnji infarstrukture sportskih objekata i od tog tržišta očekuje se zarada od oko dva miliona funti, istakao je Lekan.

Lekan je dodao da će pregovori o poslovanju u Poljskoj će biti finalizovani u septembu. ''Operatori u Evropi su rešili da za kratko vreme zamene opremu na mrežama koje su građene i po 10 godina što zahteva ogromne kapacitete u kompanijama koje rade taj posao. Ovo je pružilo priliku da se Konsing proširi na evropska tržiša, gde za nas ima dosta posla i bez obzira što dolazimo iz Srbije cene naš kvalitet i znanje'', naveo je Lekan.

Prema Lekanu, kompanija je na ovaj način obezbedila sigurno poslovanje za naredne tri godine.

Kompanija, osim osnovne delatnosti, posluje i kao provajder bežičnog interneta i ima 50 lokacija internet sajtova koje rentira biznis korisnicima, a u planu je povećanje tih kapaciteta na nekoliko stotina, dodao je Lekan. Lekan je podsetio da kompanija ostvaruje godišnji promet od oko 30 miliona evra i da je u tom periodu investirala oko osam miliona evra u poslovanje u Srbiji.

Direktor Konsinga doo. Slaviša Nikolić je naveo da kompanija učestvuje u projektovanju mreže i studije opravdanosti digitalizacije mreže zajedno sa Elektrotehničkim fakultetom'' Kompanija će, po NIkoliću, učestvovati i na tenderu za izgradnju infrastrukture, dok je za montažu opreme za digitalizaciju već sklopljen ugovor sa jednom nemačkom kompanijom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik